Winnen! Vier Songfestival in stijl met SING ALONG at home

Het Songfestival is in aantocht en dat ga je dit voorjaar terugzien in het Rotterdamse straatbeeld! Van vlaggen met teksten van Songfestivalliedjes tot de kleurige fly-overs van de metrobaan. Ook bewoners van de stad krijgen de kans om het Songfestival in stijl mee te vieren, dankzij de SING ALONG at home actie!

De aanmelding voor deze winactie is gesloten. Bedankt voor alle leuke aanmeldingen! De keuze voor het gebouw & bewoners wordt 5 april bekendgemaakt via het social media kanaal Openuptordam (Facebook & Instagram). De winnaar ontvangt persoonlijk bericht op het e-mailadres dat in de inzending staat. 

Winactie

Aanstaande maandag 22 maart gaat de feestelijke winactie van start. Bewoners van Rotterdamse woongebouwen krijgen de kans om, samen met hun medebewoners, een kleurrijke songfestivalaankleding van hun studentenhuis, wooncomplex, flatgebouw of verzorgingstehuis te winnen. De winnaars krijgen circulaire SING ALONG at home pakketten om hun huiskamer in songfestivalsfeer te brengen. In deze pakketten zitten onder andere sjaals, mondkapjes, onderzetters en vlaggenlijnen. Daarnaast kunnen ze door middel van duurzaam geproduceerde feestelijke vlaggen, voorzien van songfestivalteksten, zelf hun balkons versieren, met behulp van een instructie. Zo kunnen ze veilig en in stijl het Songfestival vieren met huisgenoten en buren!

Studio VollaersZwart

De kleurrijke designs waarmee de woongebouwen door bewoners zullen worden aangekleed zijn afkomstig van Studio VollaersZwart. Het gerenommeerde ontwerpduo, onder andere bekend van The Tunnel of Love, verzorgt samen met vier andere citydressers de artistieke aankleding van de stad tijdens het Eurovisie Songfestival 2021. De vormgeving van hun concept SING ALONG CITY is gebaseerd op een medley van teksten van winnende songs en internationale vlaggen die als een aangesloten tape de route van Rotterdam CS naar Rotterdam Ahoy markeert. 'Een visuele muzikale wave door de stad', aldus Madje Vollaers. Met de SING ALONG at home actie brengt de Rotterdamse Songfestivalorganisatie het citydressing gevoel naar de Rotterdamse huiskamers.

Aanmelden

Woon jij in een (studenten)flat, appartementencomplex, woontoren of verzorgingshuis en wil je samen met je buren en huisgenoten het Songfestival vieren? Coronaproof en no matter what? Meld je uiterlijk zondag 28 maart aan voor de SING ALONG at home actie!

1. Klik op onderstaande aanmeldknop en stuur 1 of 2 foto’s (max. 1 mb) van jouw woongebouw o.v.v. ‘SING ALONG at home actie’ met de volledige naam van het gebouw bijvoorbeeld ‘Stadhuis Rotterdam’ en het adres.
2. Geef in een paar regels aan waarom juist jouw/jullie gebouw deze actie zou moeten winnen. Dat jouw medebewoners en de eigenaar van het pand enthousiast zijn over deelname aan de actie is een voordeel!
3. Geef aan wie de contactpersoon van je woongebouw is voor deze actie. En natuurlijk zijn/haar contactgegevens (telefoonnummer en e-mail) zodat Host City ESC2021, indien jouw gebouw wint, alles kan afstemmen en regelen!

Meld je hier aan

Voorwaarden

- Jouw woongebouw moet balkons hebben, dit is essentieel voor de aankleding!
- Jouw inzending moet uiterlijk zondag 28 maart binnen zijn.
- Jouw woongebouw staat in de gemeente Rotterdam.

Goed om te weten
- Met deze actie willen we laten zien, dat het in Rotterdam fijn samenwonen is. Dat we behoefte hebben om met elkaar plezier te maken, dat dit ook coronaproof kan en dat het Songfestival daar een mooie aanleiding toe geeft. We vinden onze toekomst belangrijk en daarom is alle aankleding van het Songfestival (Citydressing), en van deze actie, duurzaam geproduceerd.
- Over de actie kunnen wij helaas niet corresponderen.
- Iedere aanvrager (1 persoon) die meedingt maakt kans op een huiskamerpakket, ook als het gebouw niet wordt gekozen!
- Door mee te doen met deze actie geef je toestemming om de gegevens uit jouw inzending te delen met het Host City ESC 2021 team Citybranding & Citydressing.
- Mocht jouw gebouw winnen, dan worden er begin mei op feestelijke wijze pakketten bij jou en je medebewoners gebracht en kunnen jullie beginnen met de voorpret en het aankleden!

Selectieprocedure
Alle inzendingen, mits ze voldoen aan de voorwaarden, worden in de week van 29 maart bekeken door de jury. De jury bestaat uit Alice Vlaanderen (projectdirecteur Host City 2021), Annemieke van Wegen-Delhaas (projectmanager Host City 2021 team Citybranding & Citydressing), Pascal Zwart (studio VollaersZwart), Jan-Philip van Mourik (Inspiratiebron SING ALONG at home concept, architect) en Abdel Tahraoui (directeur Stadsbeheer gemeente Rotterdam, Schone en Circulaire stad).

De inzendingen worden beoordeeld op:
- Enthousiasme van bewoners, beheerder en eigenaar
- Haalbaarheid van de aankleding van het gebouw wat betreft productie
- Locatie van het woongebouw

In Rotterdam we celebrate together!