Rotterdam, laat je horen!

Fotograaf: Ilja van Rijswijk

Open up to celebrate

Wil jij een plek bemachtigen in het Stadsprogramma tijdens het Eurovisie Songfestival in Rotterdam? Stuur dan jouw versie van je favoriete songfestival-hit of een eigen lied in en doe mee!

Of je nu uit Charlois komt en hiphop maakt, in Noord woont en vooral opera zingt, ukelele speelt in IJsselmonde of een house-versie van een songfestivalknaller in de Hoek maakt: iedere Rotterdammer kan meedoen aan Rotterdam, laat je horen! en een plek in het Stadsprogramma veroveren.

Wegens succes is de inzenddatum verlengd tot 1 mei 2021! 

Wat moet je doen?

1. Maak een cover (jouw versie) van een songfestivallied of schrijf zelf een nummer. Leuk als je zelf de begeleidende muziek verzorgt of je laat begeleiden door een ander.
2. Maak een filmpje van je optreden. Film horizontaal (landscape) en in de hoogst mogelijke kwaliteit.
3. Verstuur deze video via What’s app naar telefoonnummer 06 228 411 06 of stuur je video met WeTransfer naar laatjehoren@rotterdamfestivals.nl. Vermeld hierbij je voornaam, achternaam en e-mailadres. Heb je al een Youtube kanaal? Stuur de verborgen link van je nieuwe liedje dan naar laatjehoren@rotterdamfestivals.nl. Je video mag nog niet eerder gepubliceerd zijn.

Wat gebeurt er met jouw inzending?

  1. De beste, leukste, grappigste, creatiefste en ontroerendste inzendingen plaatsen wij ophet speciale YouTube–kanaal van Open up to Rotterdam. Door het insturen van je video geef je hier automatisch toestemming voor.
  2. De eerste inzendingen ontvangen een speciale songfestival goodiebag. Wees er dus snel bij, want op = op. De winnaars ontvangen per e-mail bericht.
  3. Wordt jouw liedje uitgekozen? Dan maak je kans op een (online) podiumplek tijdens het Stadsprogramma van 14 tot en met 22 mei. Uiteraard stellen we je hier tijdig van op de hoogte.

*Wij hebben het recht om inzendingen die niet de waarden van het Songfestival vertegenwoordigen van deelname te onthouden. Voor de campagne van ‘Rotterdam, laat je horen’ werkt Rotterdam Festivals samen met OPEN Rotterdam.

Bekijk de allerleukste inzendingen op YouTube

De allerleukste inzendingen zijn nu op ons Youtube-kanaal te bekijken. Hieronder vast een greep uit de selectie:

 

Over het Stadsprogramma

Het Eurovisie Songfestival gaat dit jaar echt door in Rotterdam. Rotterdam zet daarom een Stadsprogramma op, zodat het feest niet alleen plaatsvindt in Ahoy Rotterdam, maar voelbaar is in heel de stad. Zangfestivals in de wijken, horeca in songfestivalaankleding en Rotterdammers en bezoekers die coronaproof genieten van een bijzondere festivalperiode. Met het Stadsprogramma Host City Rotterdam, Eurovision Song Contest 2021 laten we zien waar verbinding, diversiteit en saamhorigheid op z’n Rotterdams voor staan: een feest voor iedereen, van iedereen. Open up to celebrate! Het Stadsprogramma wordt mogelijk gemaakt door Rotterdam Festivals en Havenbedrijf Rotterdam.

Download hier de persinformatie voor Rotterdam, laat je horen!