Winnaars van SING ALONG at home ontvangen feestpakket!

06 mei

Rotterdamse gebouwen feestelijk aangekleed in Songfestival sfeer

Bewoners van de drie winnende gebouwen van de SING ALONG at home actie hebben hun prijs ontvangen: SING ALONG at home pakketten voor het hele gebouw! In maart hadden bewoners van woongebouwen in Rotterdam de kans om hun gebouw te nomineren om kleurrijke Songfestival aankleding voor hun woongebouw te winnen. 6 mei was het dan zo ver. De pakketten werden feestelijk overhandigd en de gebouwen en woonkamers versierd!

Het uitdelen gebeurde uiteraard op een veilige manier, maar ook op een leuke manier! Het team van enthousiaste vrijwilligers kwam met elektrische bakfietsen en goudtransport aan en werd tijdens het uitdelen begeleid door muziek van trio Funfare. In totaal zijn er 700 SING ALONG at home pakketten uitgedeeld bij de gebouwen. Op Zuid bij de Startmotor en Laurens vestiging Simeon & Anna en in Delfshaven bij de Kolk. Ook kwam wethouder Arno Bonte (duurzaamheid, luchtkwaliteit en energietransitie) een handje helpen.

“Ik vind het ontzettend mooi om te zien hoe Rotterdam in de sfeer van het Songfestival komt. En nog belangrijker onze stadsaankleding en de huiskamerpakketten zijn voor 90% circulair. We gaan als stad voor de meest duurzame Songfestival editie ooit!”

Circulaire pakketten

Het pakket bestaat uit een grote vlag voor aan het balkon, een fansjaal, een wasbaar mondkapje, een vlaggenlijn om in de huiskamer te hangen, kleine vlaggetjes, scorekaarten plus pen, onderzetters, een herbruikbare shopper en sokken.  Alle SING ALONG at home pakketten zijn gevuld met circulaire producten. Dit betekent dat de producten gemaakt zijn van oude materialen en gerecycled of hergebruikt kunnen worden. Op deze manier krijgt afval meer waarde en wordt er zorgvuldiger omgegaan met natuurlijke bronnen.

Onderdeel van citydressing

Het ontwerp van de pakketten is gemaakt door studio VollaersZwart en sluit naadloos aan op de stadsaankleding die al op een aantal plekken te zien is, zoals de koopgoot, op de Meent, en bij Zuidplein. De vormgeving is gebaseerd op een medley van teksten van winnende Songfestival liedjes en internationale vlaggen. Door de feestelijke uitdeeldag zijn daar drie gebouwen aan toegevoegd waar de balkons vol vrolijke vlaggen hangen die bewoners en voorbijgangers in de sfeer van het Songfestival brengen.

Onze partner Rotterdam Festivals raakte zo enthousiast van deze actie dat zij hebben gevraagd of ze ook een gebouw mochten aankleden als onderdeel van het Stadsprogramma. Dat zijn er uiteindelijk meerdere geworden, in Hoek van Holland! Nog eens 250 bewoners zijn daar verblijd met SING ALONG at home pakketten. Zie de foto’s van het aangeklede Duynstaete, Herman Visserhuis, de Brinktoren en het Bertus Bliekhuis.

Vanaf vrijdag 7 mei zijn de huiskamerpakketten van SING ALONG at home ook te koop bij de locaties van RotterdamTourist Information op Rotterdam Centraal en Coolsingel 114. De pakketten kosten, heel toepasselijk, €20,21 en de volledige opbrengst gaat naar het goede doel, Meer Muziek in de Klas.