WHAT YOU WILL HEAR IS TRUE toegevoegd aan stadsaankleding

07 mei

WHAT YOU WILL HEAR IS TRUE toegevoegd aan stadsaankleding voor het Eurovisie Songfestival

Vijf kunstenaars zijn gevraagd de stad op en top aan te kleden voor het Eurovisie Songfestival met fotografie, installaties, fashion, streetart en objecten in de buitenruimte. Hun projecten worden steeds meer zichtbaar in de stad.  Vandaag voegde Host City Rotterdam daar nog een nieuw project aan toe: WHAT YOU WILL HEAR IS TRUE.

Het project is een samenwerking tussen de Rotterdamse Dakendagen en Poetry International. Zij verrijken de komende weken de stad met woorden op de daken rond de Coolsingel en Beurs. Het woord HEAR refereert aan het Songfestival. Het is het enige woord dat op de grond staat en nodigt uit om de andere woorden op de daken met elkaar te verbinden en de zin WHAT YOU WILL HEAR IS TRUE te vormen. Een knipoog naar het thema van Poetry International 2021 (10-13 juni) én naar een toekomst waarin Rotterdamse daken niet alleen poëtisch, maar ook letterlijk worden verbonden.

De woorden op reis: aftrap bij de Eurovision aftelklok
Het nieuwe citydressingduo werd vandaag gepresenteerd op de aftelklok in het Museumpark. Vanaf 10 mei tot aan het Songfestival zijn de letters zichtbaar rondom de Coolsingel en Beurs. Na het Songfestival verhuizen de letters naar de daken rond het Kruisplein en Stationsplein waar in juni activiteiten van de Rotterdamse Dakendagen en de Rotterdam Architectuur Maand plaatsvinden. Tot slot duiken de letters op rond de Rijnhaven, waar Poetry International van 10 t/m 13 juni neerstrijkt.

Alternatieve waarheden en een toekomstvisie voor de stad
De losse woorden – elk op een eigen dak – kunnen ook in andere volgorden worden gelezen. Zie jij bijvoorbeeld ‘Hear what you will’ of ‘Is what you will hear true’? Met het dakletterproject willen de samenwerkende organisaties ‘fake news en alternatieve waarheden’ ter discussie stellen. Fenomenen die het publieke debat tegenwoordig lijken te domineren. Bewoners en bezoekers van Rotterdam worden aangemoedigd om niet zomaar alles voor waar aan te nemen en goed naar elkaar te blijven luisteren. Tegelijk verlevendigen de vrolijke letters de stad en reflecteren zij de kernactiviteiten van de organisatoren én het Songfestival: daken, poëzie en muziek.