The road to Eurovision 2020 in Rotterdam

15 mei

Eurovisie Songfestival 2020

Wat was het mooi geweest. Het Eurovisie Songfestival 2020 in Rotterdam. Wij hadden maar wat graag deze week met jullie samengekomen in de Eurovision Village op de Binnenrotte, bij de vele stadsfeesten in het kader van het Eurovisie Songfestival, of bij de grote finale in Ahoy. Helaas zijn we met elkaar in een totaal andere realiteit beland. Een realiteit waarin de maatregelen rond het Coronavirus een grote impact hebben op ons allemaal.

Rotterdam zet door.

Rotterdam staat klaar om het Eurovisie Songfestival volgend jaar alsnog met open armen te ontvangen. Hoe die invulling precies zal zijn, zal zich de komende maanden moeten uitwijzen. Één ding is zeker, Rotterdam zou Rotterdam niet zijn, om van elke situatie het beste te maken. Daarom blijven onze ambities onverminderd: we maken er volgend jaar hoe dan ook een uniek feest van, van iedereen voor iedereen!

E-magazine

Naast deze vooruitblik, delen we graag een mooie terugblik: Ons eerste e-magazine ‘The Road to Eurovision 2020 in Rotterdam’ dat in samenwerking met het ANP is gerealiseerd. Op het moment van afronding van de eerste editie werd de wereld getroffen door het virus en het ESC 2020 afgelast. De inhoud strookt daarmee niet meer helemaal met de actualiteit. Toch willen wij jullie deze eerste niet onthouden. Blik met ons terug naar het moment waar het allemaal begon. De winst van Duncan Laurence op 18 mei 2019 in Tel Aviv tot en met de officiële sleuteloverdracht op 28 januari 2020 op het Stadhuis.