Streetart kunstenaars van start bij Rotterdam Ahoy

10 mei

Street artists uit Spanje, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië en Nederland werken aan streetart installatie voor het Eurovisie Songfestival

Zes internationale streetart kunstenaars starten vandaag aan het project: The Embrace. Een grote street art-installatie naast Rotterdam Ahoy. Het project is onderdeel van #UpstreetRotterdam van stichting Hiphop In Je Smoel. Één van de zes stadsaankleders van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam, tevens bedenkers van de gigantische muurschildering van Jeangu Macrooy van kunstenaar Tymon de Laat, tegenover Rotterdam Ahoy.

The Embrace
Op de parkeerplaats naast Rotterdam Ahoy werken kunstenaars uit zes deelnemende landen vanaf vandaag gezamenlijk aan een grote streetart installatie bestaande uit grote zeecontainers. Zij krijgen carte blanche om daarop aan het werk te gaan met het thema 'The Embrace', waarmee zij de stad Rotterdam haar gastvrijheid laten uitstralen en het thema 'Open Up To Rotterdam' onderstrepen.

Uitkijktoren
Een uitkijktoren naast 'The Embrace' geeft de bezoekers de mogelijkheid om het werk vanuit prachtige hoeken te bekijken. Van 10 t/m 17 mei zullen de kunstenaars aan het werk zijn. Daarna wordt er nog een speciale grondschildering toegevoegd. De container-installatie is op tijd klaar voor de finaleweek van het Eurovisie Songfestival 2021, waarin het werk in volle glorie is te zien. De exacte line-up van kunstenaars kwam via een zogeheten open call tot stand en is als volgt:


Maga – Spanje
Loic Monde – Frankrijk
Luogo Comune – Italië
BASE23 – Duitsland
David Puck – Verenigd Koninkrijk
Studio Yasja – Nederland