Rotterdam viert Songfestival vanuit huis met SING ALONG at home

21 mei

De afgelopen maand zijn er 2.000 SING ALONG at home-pakketten verspreid onder Rotterdammers, Songfestivalfans en bezoekers van de stad. Dankzij verschillende ludieke (win)acties werden inwoners van Rotterdam actief betrokken bij het Songfestival. Van studenten tot Rotterdammers in verzorgingshuizen, van VVE’s tot ziekenhuis. Met deze circulaire feestpakketten konden ontvangers hun balkon, huiskamer, studentenkamer of gemeenschappelijke ruimte in een handomdraai omtoveren tot een kleurrijke Songfestival zone. Het doel: heel Rotterdam de kans geven om het feest in stijl mee te vieren, en dat is gelukt!

SING ALONG at home

De circulaire pakketten die men kon winnen bevatten zwaaivlaggetjes, sjaals, mondkapjes, vlaggenlijnen, scorekaarten, sokken, onderzetters en een grote balkonvlag. Het ontwerp is van Citydresser studio VollaersZwart en is door de hele stad te zien van Centraal Station tot aan Ahoy Rotterdam, met hun SING ALONG City concept. De pakketten zijn op verschillende manieren door de stad verspreid.

In maart is de SING ALONG at home-winactie voor woongebouwen van start gegaan. Bewoners van appartementencomplexen, woontorens, studentenhuizen, seniorenflats en verzorgingstehuizen konden hun wooncomplex opgeven en daarmee aankleding winnen voor het hele gebouw en alle bewoners. Voorwaarde was de aanwezigheid van balkons, om de vlaggen aan te bevestigen, en een actieve woongroep. Door een enthousiaste jury zijn er 3 gebouwen gekozen; 1 in Delfshaven (seniorencomplex de Kolk) en 2 op Zuid (jongerenhuisvesting Startmotor en verzorgingstehuis Simeon & Anna). Klik hier voor meer informatie over de winnaars.

Door overweldigend enthousiasme van het Stadsprogramma is hier nog een 4e winnaar aan toegevoegd, in Hoek van Holland! Uiteraard hebben ook de inzenders van de niet winnende gebouwen pakketten gekregen, als bedankje voor hun geweldige enthousiasme. In totaal zijn er met deze eerste winactie 1019 Rotterdammers verblijd met SING ALONG at home pakketten. Klik hier voor een uitgebreid verslag van de feestelijke uitdeeldag!

Kwetsbare Rotterdammers

Voor kwetsbare Rotterdammers is het bijwonen van een feest als het Songfestival in Ahoy minder vanzelfsprekend. Daarom heeft de organisatie pakketten gedoneerd aan deze doelgroep. In Carnisse zijn bewoners van de Pameijer zorglocatie verrast met een volledig aangeklede gemeenschappelijke ruimte. Welzijnsorganisatie DOCK heeft pakketten mogen meegeven aan Rotterdammers in o.a. Kralingen-Crooswijk, Charlois en Hillegersberg. Ook het Sophia Kinderziekenhuis heeft pakketten gekregen om de kamers in vrolijke Songfestivalsfeer te hullen.

Feest voor iedereen

Inwoners uit alle hoeken en kieren van Rotterdam, zelfs zonder balkon, konden pakketten winnen bij verschillende acties. Door met de hele straat een performance te geven, heeft de Portlandstraat in Charlois pakketten gewonnen, bij de winactie SING ALONG x Like je Wijk. Daarnaast hebben meer dan 50 wandelaars pakketten gewonnen door op de foto te gaan met zingende Rotterdammers, in een samenwerkingsactie met de Havenloods en Rotterdam Circulair. Ook zijn de balkons aan de Lepelaarssingel opgefrist met de kleurrijke balkonvlaggen. Rotterdam Pride heeft pakketten mogen verloten onder hun enthousiaste volgers en er zijn bij het Stadsprogramma meerdere pakketten uitgedeeld.

Jongeren en studenten vieren het Songfestival feest mee

Jongeren hebben de toekomst en houden van een feestje! Reden genoeg dus om de verbinding op te zoeken. In samenwerking met de Rotterdamse Kamer van Verenigingen hebben meerdere studentenhuizen de pakketten gekregen. Zodat ook zij het Songfestival veilig en in stijl mee kunnen vieren. Met de Rotterdam. Sterker door jongeren challenge hebben jongeren tussen de 14 t/m 27 jaar pakketten gewonnen door te delen wat “Open up” voor hen betekent.

Meer muziek in de klas!

Natuurlijk verdienden ook niet-Rotterdammers een kans op een veilig en leuk Songfestival. Daarom zijn er 200 pakketten in de verkoop gegaan bij de Tourist Points. Na 3 uur waren ze compleet uitverkocht! Het beste hieraan? De volledige opbrengst, van €4042, gaat naar het goede doel “Meer muziek in de klas”!

Circulair & op = (t)op!

Nu is het zo dat deze pakketten niet alleen een decoratief doel dienen. Ze zijn onderdeel van de circulaire belofte van Host City Rotterdam: 90% circulair. Alle items in het pakket zijn gemaakt van gerecycled materiaal. Daarnaast zijn de shopper, het mondkapje, de sjaal en de sokken bedoeld om nog lang na het Songfestival te gebruiken. En hoewel de vraag groot was naar meer pakketten, heeft de organisatie er niet voor gekozen ze bij te laten maken. Want op = top! Meer weten over onze circulaire belofte? Klik hier!