Rotterdamse studenten maken posters voor het Eurovisie Songfestival 2021

04 mei

Fotocredits: Gert Jan Pos

Rotterdamse studenten maken posters voor het Eurovisie Songfestival 2021

Eerstejaars illustratiestudenten van de Willem de Kooning Academie, Hogeschool Rotterdam (WdKA) kregen tijdens hun opleiding de opdracht om unieke posters te maken voor Rotterdam Host City Eurovision Song Contest 2021 die de verhalen van de deelnemende artiesten en Rotterdam vertelt.

Voor elk van de 39 deelnemende landen hebben de studenten een affiche gemaakt die iets vertelt over de artiest, zijn of haar land én over Rotterdam. De negentig illustratoren in spe, werken voor Host City. De studenten kregen bij de briefing een karrevracht aanwijzingen en wensen van de opdrachtgever. Dat was voor sommige studenten een enorme puzzel. Maar waar ze ook op uitkwamen; hun ontwerp moest in elk geval de tekst 'Open Up To' bevatten. De kreet die een vertaling is van de houding en mentaliteit van Rotterdam: open naar de wereld.

Australië tot Azerbeidzjan
Het resultaat is een wervelende, kleurrijke presentatie van affiches voor en over de deelnemende landen, van Australië via Estland naar Azerbeidzjan. Na rijp beraad zijn Host City Rotterdam en docenten van de WdKA samen met Arno Wolterman creative director en partner bij IN10 Digital Agency gekomen tot een top acht. De acht beste posters zijn op 4 mei om 8:45 's ochtends gepresenteerd bij de aftelklok bij het Depot van Boijmans van Beuningen. Die top 8 hangt vervolgens op bijna honderd elektronische reclamezuilen door de stad. Ook in Rotterdam Ahoy hangt ook een selectie. In iedere kleedkamer van de deelnemende artiesten zal een poster hangen.

Top 8

Nieuwsgierig naar de mensen achter de posters? Lees alle interviews met de internationale studenten op onze Engelse pagina.

Interviews