Publiek welkom bij Eurovisie Songfestival 2021

01 april

Vandaag is bekend geworden dat de overheid heeft besloten om onder het Fieldlab framework beperkt publiek toe te staan bij alle 9 shows (live shows en generale repetities) van het Eurovisie Songfestival 2021.

De afgelopen maanden heeft het Songfestival-team hard gewerkt aan verschillende (4) scenario’s om het Songfestival door te kunnen laten gaan. De focus lag daarbij op het naar Nederland halen van alle 39 deelnemende landen. Uitgebreide Covid 19 maatregelen en een testprogramma maakt onderdeel uit van deze aanpak.

'Dat we nu de mogelijkheid krijgen om het draaiboek voor een Eurovisie Songfestival mét publiek weer open te slaan is iets waar we alleen maar van konden dromen. We zijn het kabinet en Fieldlab Evenementen dankbaar voor dit perspectief en het vertrouwen dat ze ons hierin geven,' aldus Sietse Bakker. Hij benadrukt dat de gezondheid van de artiesten, crew en straks ook publiek absolute topprioriteit heeft.

Aftellen naar onvergetelijk Songfestival
Wethouder Kasmi is blij met de ontwikkelingen: 'Dit is heel positief nieuws! Vooralsnog kunnen we ons nu verheugen op negen shows, waar toch - zij het beperkt - publiek bij aanwezig kan zijn. Wat mooi dat er fans zijn die het Songfestival in Ahoy toch van dichtbij kunnen beleven. Iets waar ik eigenlijk al niet meer op durfde te hopen. Ik ben dan ook blij dat het kabinet deze ambitie heeft uitgesproken. Rotterdam staat als gaststad klaar om dit samen met de EBU en de omroepen op een veilige manier mogelijk te maken. Nu aftellen naar een onvergetelijk Songfestival.'

In de komende weken komt er meer duidelijkheid over de wijze waarop publiek kan worden ontvangen en hoe de kaartverkoop zal plaatsvinden. Dit wordt in nauw overleg gedaan met de European Broadcasting Union, de gemeente Rotterdam en Rotterdam Ahoy.