Make it happen past de RET als een jas

24 maart

Fotocredit: Eric Fecken

'Wij zijn onderdeel van de regio. Dus horen we er bij als er een evenement zoals het Eurovisie Songfestival in de stad wordt gehouden.' RET-directeur Maurice Unck was er dan ook snel bij met het bestickeren van een tram die de stad vanaf eind maart al warm maakt voor het evenement der evenementen. De Eurovision tram wordt onder andere ingezet als beeld in de intervalact voor het Eurovisie Songfestival.

Unck vertelt dat de RET zich graag mag laten zien als een van de bakens in de Rotterdamse regio. Daarom is de vervoerder ook altijd opvallend aanwezig rond vergelijkbare evenementen zoals het North Sea Jazz of als Feyenoord iets te vieren heeft. Dat gebeurt overigens niet alleen door een tram opvallend te bestickeren, maar ook met vlaggetjes op de bussen en trams en songfestivalmuziek op sommige stations. En tussen metrostation Zuidplein en Ahoy lopen reizigers langs de vlaggenparade die als een rode draad van Rotterdam CS naar Ahoy door de stad loopt.

'Het motto ‘Make it happen’ past ook erg goed bij ons bedrijf. Wij vervoeren per dag 650.000 mensen. Wij zijn voor mensen als het water uit de kraan. Je gaat ervan uit dat het werkt. Als er ergens iets mis gaat, kan dat grote gevolgen hebben.' Unck wil maar gezegd hebben dat de RET het iedere dag weer mogelijk maakt om een groot deel van de bevolking van A naar B te brengen. Alsof het de gewoonste zaak van de wereld is.

En dat doet de RET voor iedereen. Niemand uitgezonderd. 'Daarom past die inclusiviteit waar het bij het Eurovisiesongfestival ook over gaat ook goed bij ons. Wij vervoeren niet alleen vele verschillende nationaliteiten door de regio, maar wij zijn ook een bedrijf met werknemer van allerlei pluimage en verschillende achtergronden.'

Voor Unck persoonlijk betekent het Eurovisie Songfestival vooral een avond thuis, genieten met zijn vrouw en twee dochters van het Europese muziekspektakel.