Let me be your host: Terry Priem brengt het Songfestival naar je keuken

16 april

Let me be your host

Unieke Rotterdammers heten je welkom in onze stad! Ze zijn energiek, kleurrijk, ruimdenkend en brengen de festivalsfeer naar je toe. Ben jij er klaar voor? Want zij zijn ready to open up!

Terry Priem brengt het Songfestival naar je keuken

Benieuwd hoe het Songfestival smaakt? Chef-kok Terry Priem bracht alle verschillende smaken van het Eurovisie Songfestival en onze stad samen in zijn (kook) boek: ‘Smaak van Rotterdam’. Het boek bevat 41 lokale gerechten uit de landen die deelnemen aan het Eurovisie Songfestival, waardoor het een perfecte combinatie is van verschillende culturen en smaken! Het resultaat? "Een boek waar je je vingers bij aflikt!"

Het boek is een mix van het Songfestival met een beetje Rotterdamse saus, zegt Terry. "We zouden niet zijn wie we zijn als we de gerechten geen Rotterdamse twist zouden geven. Er zijn tenslotte zoveel ingrediënten die onze stad opfleuren, zoals dans, muziek, kunst, cultuur, duurzaamheid, innovatie en de Rotterdamse haven. En ik beloof je dat als je dit eenmaal hebt geproefd, je nooit meer iets anders wilt."

Zijn favoriete songfestivalgerecht stond al eerder op het menu van zijn restaurant, vertelt Terry. "Ik hou echt van het gerecht uit Noorwegen genaamd‘ Yellow Snow ’. De Noorse handgesneden coquilles van Schmidt Zeevis en de door de familie geïmporteerde pure olijfolie maken dit gerecht overweldigend lekker."

“Een mix van Songfestival met een Rotterdams sausje”

Songfestival
Met dit Songfestivalkookboek in beperkte oplage leerde Terry meer over verschillende culturen en gerechten. “In het begin waren we bang om de klassieke recepten los te laten, maar uiteindelijk kreeg elk gerecht zijn eigen draai. We werkten bijvoorbeeld samen met lokale leveranciers en maakten de gerechten wat exclusiever voor die echte Eurovisiesmaak. ”

Terry is natuurlijk erg trots dat het Eurovisie Songfestival in onze stad zal plaatsvinden. "Het is zo'n geweldige kans om ons aan de rest van de wereld te laten zien. Mijn tip voor het geval je zelf niet kan meedoen: maak een paar simpele Mezze-hapjes en drink er een glaasje champagne bij om dit samen te vieren.”

Rotterdams inkijkje
Rotterdam is the place to be als je aan eten denkt, zegt Terry. “Zeker vanuit culinair oogpunt kun je je hart ophalen in deze stad. Er zijn veel eetfestivals en verschillende soorten restaurants. U kunt genieten van een eenvoudige maaltijd of naar een van onze exclusieve sterrenrestaurants gaan. Maar mijn favoriet is natuurlijk mijn eigen restaurant Gastrobar STER!"

Zelf het boek hebben? Je kunt 'Smaak van Rotterdam' kopen via deze website. De samenwerking tussen Terry Priem (chef), Edwin Veekens (initiatiefnemer), Arjen van Riel (art director), Aldwin van Krimpen (fotograaf) en Dijlan van Vlimmeren (kopie) is een voorbeeld van de juiste ingrediënten en geweldig teamwork!