Hij rijdt! De Eurovisie Songfestival tram

15 maart

Hop on and Sing Along!

Het straatbeeld van Rotterdam kleurt de komende periode steeds meer in Songfestivalsferen. Kleurrijke vlaggen van Noord naar Zuid met teksten van Songfestivalliedjes, compleet aangeklede gebouwen en kleurige fly-overs van de metrobaan sieren komend voorjaar het stadsbeeld.

Eyecatcher

Vanaf volgende week is een eerste eyecatcher te zien in de stad. Dan rijdt een official Eurovision branded tram door de Rotterdamse straten en wijken. RET directeur Maurice Unck: 'We zijn als RET trots op deze samenwerking en de prachtige Eurovisie Songfestival tram. De tram zal de komende maanden op verschillende lijnen rijden en daarmee bijdragen aan een vrolijke songfestival sfeer in de stad. Daar wordt iedereen blij van toch?'

Opnames

De Songfestivaltram is nu al gerealiseerd, omdat in Rotterdam de komende weken op verschillende plekken in de stad opnames plaats zullen vinden voor het Eurovisie Songfestival. Deze opnames zijn bedoeld als onderdeel van de televisieshows die worden uitgezonden op 18, 20 en 22 mei vanuit Rotterdam Ahoy. Naar de drie liveshows kijken jaarlijks wereldwijd zo’n 180 miljoen mensen.

Om te voorkomen dat een opname in de stad extra publiek aantrekt, of dat de omgeving er last van ondervindt, wordt er voornamelijk in de nacht gefilmd. Zo vindt er binnenkort een nachtelijke opname plaats op de Erasmusbrug. Hier wordt een deel van de interval act van de finale opgenomen. Hoe de opnames er precies uit komen te zien blijft nog even geheim. Maar de kleurrijke Eurovision tram én de jubilerende Erasmusbrug komen daar in ieder geval in voor.

De opnames vinden volledig corona-proof plaats. Zo wordt er gewerkt met het Covid-19 protocol voor de audiovisuele sector waarmee de gezondheid en veiligheid van eenieder wordt gewaarborgd. Door te filmen tijdens de avondklok, wat voor tv-producties is toegestaan, wil de organisatie mogelijke toestroom van mogelijk nieuwsgierig publiek in coronatijd voorkomen.

'Wij zijn blij dat de filmopnames op deze wijze op een veilige manier door kunnen gaan en kijken er naar uit om met deze opnames straks wereldwijd een mooi visitekaartje af te leveren', aldus de Rotterdamse Songfestivalorganisatie. 'De tram, maar ook Rotterdamse iconen als de Erasmusbrug krijgen daarin een prachtige plek!'

Nog 68 dagen!

Speciaal in het kader van de lancering van de eerste Songfestival tram hebben RET directeur Maurice Unck en de brandmanager van het Eurovisie Songfestival Ben Prins vanmorgen in alle vroegte de aftelklok bij het Depot Boijmans Van Beuningen verzet. Nog 68 dagen tot de grote finale van het Eurovisie Songfestival!