Maarten Bel, Rotterdam Inclusief en Pameijer gingen samen uitdaging aan

01 mei

Kunstenaar Maarten Bel, Pameijer en Rotterdam Inclusief werken samen aan Songfestivaluitdaging

Voor de geannuleerde Songfestivaleditie van vorig jaar waren ruim 6.000 tasjes gedrukt.  Kunstenaar Maarten Bel had een idee om de tasjes te recyclen naar 2021 exemplaren. Want weggooien, dat doen we hier in Rotterdam niet. Alle producten die we maken voor het Songfestival zijn voor 90% circulair. Samen met cliënten van Pameijer en Rotterdam Inclusief werkte hij de afgelopen maanden hard om de ruim 6000 linnen tasjes van vorig jaar te ‘upcyclen’ naar unieke 2021 exemplaren.

‘Ik wist direct al dat ik wilde samenwerken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hoe gaaf is het als de hele stad meewerkt aan het Songfestival?’, aldus Maarten Bel. Zaterdag 1 mei, op de Dag van de Arbeid, draaien begeleiders en cliënten van Pameijer en Rotterdam Inclusief samen met Maarten Bel trots de aftelklok bij het Depot. De enorme klus is geklaard.

Lees hier alles over de speciale samenwerking tussen Maarten Bel, Pameijer en Rotterdam Inclusief

Songfestival voor iedereen
De tasjes zijn bedoeld voor de delegaties van het Songfestival en worden daarmee verspreid over heel Europa. Ze zijn vooralsnog niet te koop, maar als je na 7 mei het boek SMAAK VAN ROTTERDAM koopt in een Tourist Information Point, krijg je er een tasje bij. Het kookboek telt 41 recepten uit de 41 deelnemende landen bereid met een Rotterdams sausje. Een deel van de opbrengst van het kookboek gaat naar Fröbel: een geweldige horecaonderneming in Rotterdam die wordt gerund door mensen met een verstandelijke beperking.

Tien specials
Kunstenaar Maarten Bel kan niet stilzitten en ontwierp nog tien ‘specials’. Deze tasjes zijn door hem persoonlijk geborduurd met, de voor hem typerende, grappige teksten over het Songfestival. De komende tijd worden die tasjes bij speciale gelegenheden weggegeven.