Kick-off Clean Up Rotterdam

13 februari

Clean Up Rotterdam: Een schone stad tijdens het Eurovisie Songfestival!

Op maandag 10 februari 2020 vond de kick-off plaats van het project Clean Up Rotterdam. Een initiatief van Rotterdammers4Rotterdammers in samenwerking met Nationale-Nederlanden, Gemeente Rotterdam, MKB Rotterdam en een aantal mooie stichtingen zoals SUPClean-Up, CLEAR RIVERS en Plastic Whale.

Clean Up Rotterdam : Ondernemers aan de slag voor een schone stad!

Tijdens deze kick-off hield Florian Dirkse, wereldzeiler, avonturier, in het verleden mede-oprichter van Ocean Clean Up en inmiddels de Nederlandse Kaptein Iglo, een presentatie om de bewustwording rond de plasticproblematie in de zaal te creëren. Zijn boodschap sloeg aan bij een zaal vol Rotterdamse ondernemers die zich verantwoordelijk voelen voor hun stad en graag de handen uit de mouwen steken. Wethouder Bert Wijbenga adopteerde, direct na zijn speech, de eerste wijk. Tal van Rotterdamse ondernemers volgden zijn voorbeeld. Zo gaan o.a. Imatech, Seris Group en RoX Legal met hun medewerkers en relaties, onder leiding van Plastic Whale, de wateren gaan bevaren om deze afval- en plasticvrij te vissen. Zadkine MBO Scholen gaat onder leiding van CLEAR RIVERS de wijk Rotterdam Noord onder handen nemen middels verschillende clean up walks te organiseren. Tot slot worden voor verschillende bedrijven, zoals o.a. Team Werk, N-Force & Santas Koffie, onder leiding van SUPClean-up, de supboarden te water gelaten. Om zo het water en de kades schoon te maken.

De schoonmaakacties gaan plaatsvinden in april. Het doel? Tijdens het Eurovisie Songfestival, dat begin mei van start gaat, alle gasten verwelkomen in een schone stad!

Rotterdammers4Rotterdammers hoopt met deze actie bij MKB-ers nog meer bewustwording in de stad te creëren. Niet alleen bij hun achterban, maar ook bij scholen, ROC’s, verenigingen etc. “Rotterdam vooruitstrevend als schoonste stad van NL, dat moeten wij toch kunnen zijn” zegt R4R!

Fotocredits: Henk van der Giesen