Guus Bok doet OPEN UP-lied cadeau aan Songfestival

29 maart

Fotocredits: Fotobureau Roel Dijkstra

De Rotterdamse zanger Guus Bok heeft vandaag zijn nieuwe nummer ‘OPEN UP’ gelanceerd bij de 100-dagen aftelklok voor het Depot Boijmans van Beuningen. Het lied is een cadeau aan het Songfestival, de fans en aan Rotterdam.

Geïnspireerd op het gelijknamige thema van de 65e editie van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam schreef de Rotterdamse muzikant en Songfestival fan van het eerste uur het lied speciaal als ode aan Rotterdam én het Eurovisie Songfestival. ‘Het is een cadeau aan de stad en alle Songfestival fans’, aldus de zanger. Samen met de Zuid-Afrikaanse/Rotterdamse artiest Darren Gardner zong Bok het lied vandaag voor het eerst bij de aftelklok.

'The Unofficial Anthem' van het Eurovisie
'OPEN UP' is geschreven op de melodie van Guus zijn nummer ‘Rotterdam leeft In Mij’. Guus is fan van Rotterdam én het Songfestival en nodigt met zijn lied alle fans van over de hele wereld uit de stad te leren kennen en zich open te stellen voor het Eurovisie gevoel. Het lied wordt inmiddels omarmd door zowel de Host City Rotterdam als de Eurovisie fans, die het ook al 'The Unofficial Anthem' van het Eurovisie noemen.

‘Een onwijs leuk initiatief en een fantastisch cadeau voor de stad en alle fan’, vindt de Rotterdamse Songfestivalorganisatie. ‘Het is een échte meezinger waar een positief gevoel vanuit gaat en dat mensen samenbrengt. Dat willen we straks een podium geven. In ieder geval digitaal, maar als het even kan ook op een podium in het Stadsprogramma’.

Guus Bok
Guus Bok is als Nederlandstalige popartiest en was met zijn band jarenlang de huisband bij het tv-programma 'De Eretribune' van FoxSports. Als Rotterdammer was hij te zien in de RET-reclame, deed hij Rondje Rotterdam en geeft hij jaarlijks concerten met zijn band tijdens het 'Tropicana Fest', wat hij mede organiseert. Voor de opnames van zijn tv-programma 'De Rotterdam Live Sessies' nodigde Guus zanger, producer en arrangeur Darren Gardner uit om samen met hem 'Open Up' te zingen. Het klikte zo goed dat Guus Darren vervolgens vroeg om met het lied voortaan samen op te treden.

OPROEP: DOE MEE IN VIDEOCLIP
Het nummer 'OPEN UP' is vanaf 9 april overal te beluisteren. In zijn videoclip wil Bok laten zien dat zijn nummer voor iedereen is. Daarom nodigt de zanger alle Eurovisie fans die in Nederland wonen uit om mee te doen met de opnames. In deze clip wil Guus laten zien dat Rotterdam een wereldstad is, die alle deelnemende landen met elkaar verbindt.

Wil je 'shinen' in deze clip, die rond Pasen wordt opgenomen, in Rotterdam, mail dan uiterlijk 4 april naar openup@guusbok.com. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op www.guusbok.com/rotterdam