Gemeenteraad stemt in met Rotterdam als gaststad voor Eurovisie Songfestival in 2021

23 april

Vandaag heeft de Rotterdamse gemeenteraad ingestemd met het raadsvoorstel waarbij Rotterdam in 2021 alsnog gaststad voor het Eurovisie Songfestival kan zijn.

Wethouder Said Kasmi: “Ik ben blij met dit besluit van de raad. De EBU, de omroepen en Ahoy kunnen ervan op aan dat Rotterdam in 2021 alsnog gaststad is. Voor ons staat voorop dat we er een feest van en voor iedereen van kunnen maken. De afgelopen tijd is hard gewerkt en wat dat betreft staan we klaar om de 65e editie van het Eurovisie Songfestival in 2021 in onze stad te verwelkomen.”

Hiermee is de eerste belangrijke stap richting het Eurovisie Songfestival 2021 is gezet. De projectorganisatie van het Eurovisie Songfestival vanuit de publieke omroep zal uiteindelijk definitief uitsluitsel geven waarvoor eerst een aantal organisatorische, productionele en financiële vraagstukken beantwoord moeten worden. Daar wordt nu volop aan gewerkt. Het voornemen is om in mei uitsluitsel te geven over een doorstart van de organisatie van het Eurovisie Songfestival in 2021.