Duncan Laurence test positief op corona

20 mei

Duncan Laurence, die in 2019 het Eurovisie Songfestival won en naar Rotterdam haalde, is positief getest op corona. Zijn live optreden zaterdag tijdens de Grand Finale kan hierdoor niet doorgaan.

Een woordvoerder van Host City Rotterdam laat weten: ‘Ons hart gaat uit naar Duncan die het podium in thuishaven Rotterdam nu plotsklaps moet missen. We wensen hem heel veel sterkte en hopen hem in de toekomst in goede gezondheid weer te verwelkomen op het podium in Rotterdam Ahoy.’

Halve finale
Afgelopen maandag testte Duncan nog negatief in het testpaviljoen bij het Eurovisie Songfestival, waardoor hij voor maandag en dinsdag toegang had tot Ahoy. Daar trad hij op tijdens de eerste halve finale. De dag erna kreeg hij thuis lichte klachten, een sneltest bleek helaas positief. Vanwege de isolatieperiode van tenminste 7 dagen zal Duncan niet live in Ahoy kunnen optreden, maar wel in een andere vorm acte de présence geven.

‘We balen natuurlijk enorm, in de eerste plaats voor Duncan, die we dit live optreden zo hadden gegund na zijn Eurovisie-zege en het wereldwijde succes van Arcade,’ zegt Sietse Bakker, Executive Producer van het Eurovisie Songfestival 2021. ‘Laat voorop staan dat we ontzettend trots zijn op Duncan’s optreden van afgelopen dinsdag. We wensen hem uiteraard een snel herstel toe.

‘Duncan is enorm teleurgesteld, hij heeft hier twee jaar lang naar uitgekeken. We zijn heel blij dat hij toch te zien zal zijn in de finale op zaterdag 22 mei’, aldus Duncans management.

Streng protocol
In Ahoy geldt een streng corona-protocol waar intensief op wordt gehandhaafd. Iedereen die achter de schermen werkt moet over een negatieve coronasneltest beschikken, niet ouder dan 48 uur. Sinds 6 april zijn er in het kader van het Eurovisie Songfestival ruim 24.400 tests gedaan onder crew, vrijwilligers, artiesten, delegatieleden en pers (excl. publiek). 16 daarvan (0,06%) waren positief, in de meeste gevallen ging het om mensen die nog niet of langere tijd niet in Ahoy waren geweest. Er zijn nog geen besmettingen bekend waarvan redelijkerwijs kan worden aangenomen dat die in Ahoy zijn opgelopen.