Dudok viert 30-jarig jubileum met SING ALONG cake

22 april

Fotocredits: Roel Dijkstra

Vandaag lanceerde Dudok de SING ALONG cake. Deze kleurrijke cake is speciaal ontworpen ter ere van het Songfestival én het dertig jarig jubileum dat Dudok in Rotterdam viert dit jaar. De cake is een samenwerking met Dudok, Studio VollaersZwart en Host City Rotterdam.

Het SING ALONG design is onderdeel van de stadsaankleding voor het Songfestival. Overal zien we het kleurrijke design, geïnspireerd op vlaggen en songfestivalteksten terug. Ook het iconische Dudok pand aan de Meent is versierd met SING ALONG design van VollaersZwart. En vanaf mei komen de kleuren uit de cake terug in de bogen van de Cruise Terminal Rotterdam, één van de evenementenlocaties behorend tot de Dudok Horeca Groep.

Robert Wittenberg, Brand Manager Dudok, over de cake: 'De binnenkant is opgebouwd uit verschillende gekleurde lagen. We vieren hiermee de diversiteit van de stad. En om aan te sluiten bij het thema Open Up, is de taart aan twee zijdes open. Naast het feit dat we veel aandacht hebben besteed aan het ontwerp, biedt de taart een heerlijke smaakcombinatie, waarbij witte chocolade en aardbeienconfiture de hoofdrol spelen.'

Wie jarig is trakteert
Patissier Charl Odijk, verzette samen met Jantien Westerveld, directeur Stichting Méér Muziek in de Klas, vandaag de Songfestival-aftelklok in het Museumpark. Het moment werd muzikaal begeleid door leerlingen van basisschool Meester Schats Noord die deelnemen aan het Jong Roffa Songfestival, onderdeel van het Stadsprogramma. Het belang van muziek bij kinderen werd hiermee nog eens extra onderstreept. En om dat belang kracht bij te zetten doneert Dudok voor elke verkochte cake € 1,50 aan Stichting Méér muziek in de klas, de maatschappelijke partner van het Eurovisie Songfestival.

'Het is geweldig dat Dudok met hun SING ALONG cake ons doel steunt! We hopen dat iedereen van de taart gaat genieten en zo ook nog eens bijdraagt aan structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen, ook in Rotterdam. Tevens hopen we dat dit initiatief ook andere ondernemers zal inspireren' - Jantien Westerveld