Drie nieuwe postcardlocaties Eurovisie Songfestival bekend

02 april

Weer nieuwe Rotterdamse postcardlocatie bekend

Met minder dan 7 weken te gaan tot de eerste liveshow vanuit Rotterdam Ahoy, wordt er achter de schermen ook hard gewerkt aan de 39 verschillende postcards: de introductiefilmpjes waarmee alle optredens worden aangekondigd. Eerder maakte de organisatie al bekend dat de vuurtoren Westhoofd in Ouddorp, Evoluon in Eindhoven, het natuurijs in Nannewiid en het Sparta-Stadion in Rotterdam als achtergrond dienen van deze bijzonder video’s. Vandaag worden daar drie nieuwe locaties aan toegevoegd.

Ook deze keer is gekozen voor drie uiteenlopende locaties die de verschillende kanten van Nederland laten zien: het adembenemende natuurgebied Marker Wadden in het Markermeer, de ultramoderne en geautomatiseerde faciliteit APM terminal Maasvlakte II in Rotterdam en de beroemde luchthaven Schiphol zijn toegevoegd aan de lijst van postcardlocaties en worden door heel Europa gezien tijdens het Eurovisie Songfestival 2021. Welke postcard bij welk decor hoort, blijft tot de televisieshows van het Eurovisie Songfestival 2021 in mei een verrassing.

In elke postcard staat een zogenaamd tiny house centraal, dat symbool staat voor de huiskamer die afgelopen jaar zo’n centraal onderdeel is geworden van ons leven. Met de nieuwste, digitale technieken deelnemende artiesten in dit tiny house gepresenteerd. Dit huisje wordt ingericht aan de hand van het verhaal en de persoonlijkheid van de artiest. Op deze manier worden alle deelnemende artiesten op een bijzondere plek in Nederland aan het publiek voorgesteld.