Dit zijn de winnaars van de SING ALONG at home actie

05 april

Het Eurovisie Songfestival komt naar Rotterdam en dat is dit voorjaar op tal van plekken terug te zien in het straatbeeld. In het kader van citydressing rolt studio VollaersZwart hun kleurrijke concept SING ALONG city uit, waarbij de route van Rotterdam CS naar Rotterdam Ahoy door de kleurrijke designs van het gerenommeerde duo zal worden gemarkeerd. Ook bewoners van Rotterdamse woongebouwen konden een kleurrijke SING ALONG aankleding van hun woongebouw winnen. Inmiddels heeft de jury beslist en zijn de winnaars bekend!

Waar is dat feestje? Hier is dat feestje!

De maand mei wordt kleurrijker voor:

  • de bewoners van het verzorgingstehuis Simeon & Anna
  • voor de studenten en jongeren die wonen in de Startmotor op Zuidplein
  • en voor de bewoners van seniorencomplex de Kolk in Delfshaven

Zij zijn namelijk de winnaars van de SING ALONG at home actie en zullen binnenkort feestelijke SING ALONG at home pakketten voor alle huishoudens in het gebouw ontvangen.
Dat betekent dat er begin mei ruim 700 circulaire pakketten uitgedeeld gaan worden aan de bewoners van de winnende gebouwen met daarin o.a.: een fansjaal, mondkapje, vlaggenlijn, scorekaart om de puntentelling tijdens de finale bij te houden en kleurrijke vlaggen om hun eigen balkon mee te versieren. Allemaal met design van studio VollaersZwart.

Jury enthousiast over de verschillende inzendingen
Dat Rotterdam klaar is voor het Songfestival werd duidelijk uit de enorm leuke inzendingen die er binnenkwamen. Motivatie en enthousiasme waren belangrijke criteria voor de jury. Maar natuurlijk moesten de gebouwen fysiek ook aan de gestelde voorwaarden voldoen. Zo is het belangrijk dat er balkonnetjes zijn om de vlaggen aan te hangen.
Projectleider Ghislaine Tseng licht de keuze van de jury kort toe.

'Bij de keuze hebben we ook diversiteit mee laten wegen. We willen dat jong tot oud van het Songfestival kan genieten en vinden het belangrijk om het feest met z’n allen te vieren. Door de vele inzendingen hadden we een ruime keuze wat prettig was, maar ook een flinke uitdaging. De inzendingen waren stuk voor stuk superleuk! De gebouwen die we hebben gekozen voldoen aan de fysieke criteria en hebben bewoners met verschillende achtergronden en leeftijden. Maar ook de inzenders die niet hebben gewonnen krijgen de kans het songfestival in stijl mee te vieren.'

Er is namelijk meer goed nieuws: omdat de jury zo enthousiast was over alle originele aanmeldingen, is er besloten om alle individuele inzenders te belonen met een aantal SING ALONG at home pakketten. Niet genoeg voor de hele flat, maar wel genoeg voor een gezellig onderonsje met de buren. Dubbel feest dus! De slogan van het Songfestival is niet voor niets: Open Up and let’s celebrate together!

De jury bestond uit Alice Vlaanderen (projectdirecteur Host City ESC 2021), Annemieke van Wegen-Delhaas (projectmanager Citybranding & Citydressing), Pascal Zwart (studio VollaersZwart), Jan-Philip van Mourik (Inspirator project SING ALONG at home) en Abdel Tahraoui (directeur Stadsbeheer gemeente Rotterdam, Schone en Circulaire stad).
Winnaars worden ook bekend gemaakt op het social media kanaal van Openuptordam (Facebook & Instagram). Alle individuele inzenders ontvangen een bericht over hoe en wanneer de SING ALONG at home pakketten naar hun toekomen.

De actie is gesloten. Nieuwe inzendingen worden niet meer behandeld.