Dans mee met ‘Rotterdam. #SWINGALONG’

13 april

Dans mee met ‘Rotterdam. #SWINGALONG’

Zie jij jezelf straks meedansen op een levensgrote projectie op het World Port Building? Dans mee met ‘Rotterdam. #SWINGALONG’.

Nog 5 weken en dan begint het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Helaas kunnen we het dit jaar niet vieren zoals we gewend zijn. Want wat hadden we graag alle fans verwelkomd in onze mooie stad. Toch willen we zoveel mogelijk fans, wereldwijd, met elkaar in verbinding brengen. En hoe kan dat beter dan met een aanstekelijke dance challenge?

Wat gaan we doen?

Samen zetten we Rotterdam internationaal op de kaart. Zodat iedereen, zodra het weer kan, in de trein of bus springt om onze stad te bezoeken. Dat doen we door te dansen, het beste tegengif voor lockdown lamlendigheid. Over fysieke grenzen heen brengen we iedereen aan het swingen. In Rotterdam, op z’n Rotterdams. Iedereen kan meedoen, iedereen is welkom.

Hoe werkt het?

Open het filter op je telefoon op Instagram en op Facebook. Post het dansje, dat kan ook op TikTok, en daag een ander uit om mee te doen. Maak altijd gebruik van de hashtags: #swingalong #openuptorotterdam #eurovision #rotterdammakeithappen en tag @rotterdam_info (Instagram & TikTok) of @rotterdam.info (Facebook).

De meest swingende inzendingen worden in de week van het Eurovisie Songfestival op het World Port Center geprojecteerd. Dit filmen en streamen we via socials zodat mensen van overal ter wereld zichzelf dansend kunnen zien in Rotterdam. En dat ook weer kunnen delen.

Bekijk hier onder de dansinstructies.

Rotterdamse makers

Rotterdam Partners sloeg voor Rotterdam #SWINGALONG de handen ineen met HUNTED Agency, Zuiver Media en verschillende Rotterdamse makers. Zo is de choreografie in handen van Dalton Jansen en Luciano Hiwat, creëerden David Vunk & De Likt de bijbehorende track en zijn Vilain & Gai in samenwerking met Logocomo verantwoordelijk voor de styling en het set design.

Wilbert Lek, directeur Rotterdam Partners: ‘Met deze campagne vertellen wij dat wij nooit stilstaan, ook niet in deze tijd. Het laat de dynamiek, diversiteit en veerkracht van Rotterdam zien en inspireert voor de toekomst, als een bezoek aan de stad voor iedereen weer mogelijk is. Daar kijken wij enorm naar uit.’

Met ‘Rotterdam #SWINGALONG’ genereren we zoveel mogelijk positieve internationale zichtbaarheid voor Rotterdam. Meedoen kan van 13 april tot 06 juni. Kijk op www.swingalong.eu voor meer informatie