Als we in Rotterdam wat te vieren hebben, hangen we overal de slingers op

01 april

Van Erasmusbrug tot Toren van Pisa en van Kubuswoningen tot Sydney Opera House. Rotterdam nodigt de hele wereld uit to SING ALONG!

Vandaag werd bekend dat het Songfestival als Fieldlab-experiment wordt georganiseerd. Dit betekent dat er in mei, onder strikte voorwaarden, bij alle 9 shows 3.500 toeschouwers welkom zijn. Dat is fantastisch nieuws en onderstreept de veerkracht en het doorzettingsvermogen van ons land en de grenzeloze ambitie van Rotterdam. Ook is het een geweldige opsteker voor iedereen die ervan droomt de verbondenheid met elkaar weer echt te kunnen voelen en te ervaren.

Hoewel dit een belangrijke stap voorwaarts is, kunnen we in mei niet alle fans welkom heten op locatie. En dat leidde bij Host City Rotterdam tot het devies: kan de wereld niet naar Rotterdam komen, dan komt Rotterdam naar de wereld! Want als wij wat te vieren hebben, hangen we overal de slingers op.

Citydresser studio VollaersZwart hulden daarom iconische plekken en gebouwen digitaal in SING ALONG city design. Dit design is speciaal voor het Songfestival ontworpen en zal in mei het straatbeeld in Rotterdam domineren.  De beelden staan in onze beeldbank en zijn te gebruiken om het feestgevoel online met elkaar te delen en te verspreiden.

'We zorgen ervoor dat de verbinding, waar het Songfestival én het SING ALONG design voor staan, online een mooie plek krijgt. Zodat iedereen, hoe dan ook, hetSongfestival kan beleven. Of dat nu in Ahoy is of in je eigen woonkamer. Het Songfestival vieren we samen. We nodigen iedere online bezoeker graag uit om, zodra het weer kan, onze mooie stad in het echt te komen bezoeken,' aldus Host City Rotterdam.

SING ALONG
Het SING ALONG design is ontworpen door Studio VollaersZwart in opdracht van Host City Rotterdam. Het design is geïnspireerd op winnende songfestivalnummers en landenvlaggen.