14 basisscholen krijgen finaleplek in Jong Roffa Songfestival 2021

07 april

Fotocredit: Fleur Beerthuis

In aanloop naar het Eurovisie Songfestival kregen honderden leerlingen van Rotterdamse basisscholen de kans om een eigen liedje te maken voor het Stadsprogramma van het Songfestival. Tientallen scholen deden de afgelopen maand mee en stuurden een eigen liedje compleet met eigen tekst en muziek in voor het zogenoemde ‘Jong Roffa Songfestival’. Vandaag maakte de vakjury, bestaande uit o.a. artiesten Esther Hart, Shary-An en Buddy Vedder, de 14 beste inzendingen bekend. Deze klassen gaan de komende weken met muziekcoaches en producers aan de slag om hun eigen liedje op te nemen. Buddy Vedder was vanochtend niet aanwezig bij de Countdown Clock maar ook hij zal onderdeel uitmaken van de vakjury.

“Muziek is een universele taal, het verzacht en verbindt jong en oud”

Stemmen!
Vanaf 28 april staan alle 14 liedjes online op https://zangexpress.nl/jongroffa/ en kan er gestemd worden. De inzenders van de 3 liedjes met de meeste stemmen worden op 14 mei bekendgemaakt. Zij gaan onder professionele begeleiding een eigen videoclip maken. Ook kiest de vakjury één winnaar die met de hele klas een workshop van een bekende artiest krijgt. Wie deze artiest is, wordt op een later moment bekendgemaakt.

“Muziek maken is gezond voor je! Helemaal als je het samen doet. Goed voor je brein en ook een medicijn als je somber bent”

De 14 finalisten zijn:
Basisschool voor speciaal onderwijs Mr. Schats Noord, CBS Elout van Soeterwoude, Fatimaschool Katholiek Basisonderwijs, KBS de Vliedberg, OBS De Esch, Prinses Julianaschool, RKBS Jozefschool, Valentijnschool, OBMS De Clipper, De Kralingsche School, OBS Jan Antonie Bijloo, KBS De Bavokring School, A.S. Talmaschool, de Emmausschool.


V.l.n.r.: Initiatiefneemster Melissa 't Hart, zangeres Esther Hart, meester en leerlingen van de Valentijnschool en zangeres Shary-An

“Muziek verbindt, inspireert, emotioneert en activeert! Elk kind verdient goed muziekonderwijs en daar zet ik mij al jaren trots voor in als ambassadeur van Méér Muziek In De Klas. Het Jong Roffa songfestival is een super initiatief om kids, en misschien wel toekomstige hitmachines, hun muzieksmaak te laten ontdekken. Dat ik ze als jurylid een klein beetje sturing kan geven, vind ik een toffe eervolle taak!”