Wandel en fiets in Songfestivalsfeer

De Songfestivalaankleding is het verbindende element van de stad en de mensen. Host City Rotterdam Eurovisie Songfestival 2021 nodigde verschillende Rotterdamse kunstenaars uit om de stad tijdens het Songfestival aan de wereld te presenteren. Niet als stad van tulpen en klompen, maar een echte stad van mensen, vernieuwing en ruimte. Zij kleden de stad aan vanuit hun eigen kunstdiscipline; streetart, installaties, fashion, fotografie en lichtkunst. Om al deze toffe projecten te zien zijn er verschillende wandel- en fietsroutes gemaakt.

Zo zijn er bijzondere locaties aangekleed met circulaire SING ALONG doeken en tapes. Een ontwerp van studio Vollaerszwart wat geïnspireerd is op landenvlaggen en songfestivalteksten. Van Centraal Station tot aan Ahoy en van de Koopgoot tot metro-fly overs: Rotterdam is één grote SING ALONG city. Ook staan er verdeeld over heel Rotterdam 75 mobiele displays/ trotters met zingende Rotterdammers. Dit project van Flowerdales heeft de toepasselijke naam RotterdamZingt! Vijfentwintig gerenommeerde fotografen maakten portretten van zingende Rotterdammers en dat resulteerde in een prachtige foto-expo in de buitenruimte.

Verder leidt de route je nog langs The Splash op het Annie M.G. Schmidtplein, een multifunctioneel kunstwerk van Arttenders en Cindy Bakker. Via het ABBA stoplicht kom je bij Ahoy waar zes internationale streetartists bezig zijn met een installatie van containers. En natuurlijk kunnen de muurschildering van Jeangu Macrooy, gemaakt door Tymon de Laat in opdracht van Hiphop in je Smoel en de aftelklok op het Museumpark niet ontbreken.

Veel plezier bij het wandelen of fietsen van de routes. Open up to celebrate together!

Fietsroute Noord

Meer weten over de citydressers en hun projecten?

Lees: Elke dag meer kleur en kunst in Rotterdamse straatbeeld