Rotterdam, laat je horen!

Open up to celebrate

In aanloop naar de Songfestivalweek komt de stad vast in de stemming met ‘Rotterdam, laat je horen!’. Rotterdammers stuurden na de oproep van Host City Rotterdam massaal filmpjes in van een Songfestival-cover of een eigen nummer: van kinderen en popgroepen tot bekende Rotterdammers en zangers uit Kaapverdië. Wij zijn echt onder de indruk van de kwaliteit en diversiteit van de ontvangen aanmeldingen. Rotterdam (en omstreken!) heeft van zich laten horen, en hoe! Laat de Songfestivalweek maar beginnen.

Plek in Stadsprogramma
In de oproep beloofden we een plek in het Stadsprogramma voor de mooiste, grappigste en beste inzendingen en dit doen we in samenwerking met RTV Rijnmond. Vanaf 26 april is er al volop aandacht voor een aantal liedjes op Radio Rijnmond, o.a. bij de uitzendingen van Ruud de Boer (elke werkdag tussen 13:00 en 16:00) en Roland Vonk.

Eén van de afleveringen van de serie ‘Tebbie Ries met z’n songfestival’ (met Richard Groenendijk) staat helemaal in het teken van Rotterdam laat je horen! Ook in andere onderdelen van het Stadsprogramma zullen deelnemers van Rotterdam laat je horen! worden uitgenodigd, zoals in de dagelijkse Stadsprogramma Open Update op OPEN Rotterdam (van 14 t/m 22 mei elke dag om 13:00 te zien). Ook delen we regelmatig nieuwtjes via de speciale Stadsprogramma-pagina op de website van Host City partner Rotterdam Festivals.

Als klap op de vuurpijl zendt TV Rijnmond álle geschikte video’s uit. Nacht-televisie in de songfestivalweek, van 17 tot en met 22 mei van 00u tot 7u in de ochtend. Door alle inzendingen achter elkaar te laten zien, laten we met elkaar zien welk muzikaal en creatief talent Rotterdam (Rijnmond) heeft. Alle video’s blijven natuurlijk ook op het speciale YouTube-kanaal beschikbaar.

Over het Stadsprogramma

Het Eurovisie Songfestival gaat dit jaar echt door in Rotterdam. Rotterdam zet daarom een Stadsprogramma op, zodat het feest niet alleen plaatsvindt in Ahoy Rotterdam, maar voelbaar is in heel de stad. Zangfestivals in de wijken, horeca in songfestivalaankleding en Rotterdammers en bezoekers die coronaproof genieten van een bijzondere festivalperiode. Met het Stadsprogramma Host City Rotterdam, Eurovision Song Contest 2021 laten we zien waar verbinding, diversiteit en saamhorigheid op z’n Rotterdams voor staan: een feest voor iedereen, van iedereen. Open up to celebrate! Het Stadsprogramma wordt mogelijk gemaakt door Rotterdam Festivals en Havenbedrijf Rotterdam. Voor de campagne van ‘Rotterdam, laat je horen’ werkt Rotterdam Festivals samen met OPEN Rotterdam.

Stadsprogramma

Bekijk de allerleukste inzendingen op YouTube

De allerleukste inzendingen zijn nu op ons Youtube-kanaal te bekijken. Hieronder vast een greep uit de selectie: