SING ALONG-schoenen geveild voor goede doel

28 juni

SING ALONG-schoenen geveild voor goede doel

Waar het Songfestival stopt, gaat Rotterdam door. De bekende SING ALONG stadsaankleding van studio Vollaerszwart waarmee Rotterdam de wereld is overgegaan, wordt momenteel gerecycled tot nieuwe producten. Blijvende herinneringen aan het succesvolle en circulaire festival dat afgelopen mei Ahoy op haar grondvesten deed schudden. Daarbij wordt nu een Rotterdams Songfestival pronkstuk geveild: de SING ALONG schoenen van het befaamde Rotterdamse schoenenmerk Mascolori. Het enige paar dat speciaal ter gelegenheid van het Songfestival is geproduceerd en daarmee een echt collectors item.

Burgemeester Aboutaleb gaf de schoenen in bruikleen aan demissionair minister De Jonge tijdens een live-uitzending van BEAU. De Jonge droeg ze tijdens de finale van het Songfestival en nu worden ze geveild voor het goede doel: Stichting Méér Muziek in de klas, de maatschappelijke partner van het songfestival.

Mascolori en Host City samenwerking
Mascolori is meer dan een Rotterdams schoenenmerk. Het staat voor kleur, eigenheid, ontdekken en verrassen en is daardoor typisch Rotterdams. Een samenwerking kwam snel tot stand. Inspiratie voor de schoenen haalde Mascolori uit de SING ALONG stadsaankleding.
Hugo de Jonge was de ideale kandidaat voor het kleurrijke design: hij is Rotterdammer, heeft het Songfestival als Fieldlab-event mede mogelijk gemaakt en is groot liefhebber van Mascolori. “De schoenen zijn een geste waarmee we hem wilden verrassen en om meteen te laten zien hoe rauw en creatief Rotterdammers zijn”, zegt hoofd Citybranding en Citydressing Annemieke van Wegen-Delhaas.

Veilinghuis Vendu Rotterdam
Op donderdag 15 juli worden de schoenen geveild in veilinghuis Vendu Rotterdam door Veilingmeester André Heuvelman. André is solo-trompettist en createur bijzondere projecten bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest (RPhO) én groot liefhebber van schoenen. In 2020 maakte het RPhO voor de uitzending van het Eurovisie Songfestival een speciale versie van het nummer ‘Shine a light’.

Heuvelman wordt geassisteerd door Design specialist en veilingmeester Marcel Brouwer. Vendu Rotterdam bestaat dit jaar 209 jaar en is een van de alleroudste bedrijven van Rotterdam. Het veilinghuis werkt hier belangeloos aan mee, zodat de totale opbrengst voor Méér Muziek in de Klas is.
Vanaf vandaag staan de schoenen in de etalage aan de Kipstraat 54.

Op 11 en 12 juli zijn de kijkdagen om de schoenen van dichtbij te bezichtigen. Het veilinghuis heeft voor de gelegenheid een collectie oude microfoons tentoongesteld. Alle informatie over de veiling en het aanmelden voor de Kijkdagen vindt u op de website van Vendu.

Opbrengsten voor Stichting Meer muziek in de klas
Méér Muziek in de Klas is de maatschappelijke partner van het Eurovisie Songfestival 2021. De stichting zet zich in voor meer structureel muziekonderwijs op de basisschool. Want dat is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Niet alleen de opbrengst van de geveilde schoenen gaat naar deze stichting. Ook Dudok Horeca Groep doet een duit in het zakje. Speciaal voor het Songfestival en hun 30-jarige jubileum in Rotterdam ontwikkelde Dudok een SING ALONG cake waarvan een deel van de opbrengst aan de stichting wordt gedoneerd. De donatie wordt tevens aangevuld met het bedrag dat is opgehaald door de verkoop van de circulaire SING ALONG at home pakketten via de Rotterdam Tourist Information Shops. Aan het einde van de veiling wordt het totaalbedrag bekend gemaakt.

Programma donderdag 15 juli:
14:30 uur start livestream (via www.vendurotterdam.nl)
14:30 uur inloop genodigden met optreden door een project van stichting Méér Muziek in de Klas
14:45 uur welkom door Wim Moerman, directeur Vendu Rotterdam en introductie Veilingmeester André Heuvelman en Design specialist Marcel Brouwer.
14:55 uur welkomstwoord door Alice Vlaanderen, projectdirecteur Host City Rotterdam, ESF 2021
15:00 uur start veiling
15:05 uur einde veiling. Veilingmeester stelt eindbod vast.
15:15 uur uitreiking cheques aan Méér Muziek in de Klas en bekendmaking totaalbedrag
15:25 uur dankwoord Jantien Westerveld
15:30 uur Wim Moerman sluit af – einde livestream

Deelname veiling
Meebieden kan op verschillende manieren. Vanaf vandaag staan de schoenen in de online-catalogus en kunt u direct een bod uitbrengen. Op 15 juli om 15:00 uur gaan de schoenen onder de hamer onder auspiciën van veilingmeester André Heuvelman. De veiling is te volgen via een livestream. U kunt gedurende de veiling online een bod uitbrengen.

Als u op 15 juli online wilt meebieden, dan dient u zich van tevoren aan te melden. Ook als u telefonisch een bod wilt uitbrengen op de dag van de veiling. Alle informatie rond deze speciale SING ALONG Songfestival veiling staat op de website van Vendu Rotterdam: www.vendurotterdam.nl