Stadsaankleding wordt Goodies for Goodness

28 mei

Fotocredit: Eric Fecken & Jan van de Ploeg

Rotterdam maakt unieke herinneringen uit stadsaankleding Songfestival: goodies for goodness

Rotterdam is anders, rauw en creatief. Dat hebben we tijdens het Songfestival aan de wereld laten zien. Ook de stadsaankleding was typisch Rotterdams. Die was gemaakt van gerecyclede materialen en wordt nu opnieuw hergebruikt. Het grootste deel wordt gerecycled tot grondstoffen voor nieuwe materialen, zoals vlaggen en banieren voor komende evenementen. Een deel gaat naar het stadsarchief of wordt geschonken aan musea. En Rotterdam zou Rotterdam niet zijn als daar niet nog wat unieks aan wordt toegevoegd.

Er is een pilot gestart waarbij sociale partners in Rotterdam van de stadsaankleding nieuwe producten maken. In kleine oplages en waarvan minimaal 25% van de opbrengst naar een mooi Rotterdams doel gaat; de muziekstudio Beyond Bars van Heilige Boontjes. Echte Goodies for goodness dus. Vandaag lanceert Rotterdam de webshop met de eerste goodies; Sing Along picknickkleden.

www.goodiesforgoodness.nl
Van de SING ALONG doeken die onder andere aan de Erasmusbrug hingen zijn de eerste picknickkleden gemaakt. De komende tijd worden nog meer materialen uit de stad gerecycled. De webshop wordt dus steeds aangevuld met nieuwe producten. In kleine en handgemaakte oplages door Talentfabriek010. Goodies for Goodness is een pilot en een samenwerking met Voor Goed Agengy en Ecogiving, ondersteund door de gemeente Rotterdam en Rotterdam Make it Happen. Het streven is om dit concept in de toekomst ook door te voeren bij andere grote evenementen in Rotterdam. Goodies for Goodness zijn unieke producten met een blijvende herinnering aan het evenement. En door het sociale en duurzame karakter past het helemaal bij de stad van morgen. Open up to the future. Rotterdam. make it happen.

Blijf op de hoogte
Wil je ook zo’n uniek product scoren? De website www.goodiesforgoodness.nl wordt regelmatig aangevuld met nieuwe producten. Ook via de facebookpagina en Instagram van Openuptorotterdam.eu zal nieuw aanbod van Songfestival-goodies gecommuniceerd worden.