Meer muziekonderwijs dankzij Songfestival

16 juli

Foto's: Eric Fecken

Meer muziekonderwijs aan Rotterdamse kinderen dankzij Songfestival

Waar het songfestival is gestopt, gaat Rotterdam door. Vanmiddag is er in Veilinghuis Vendu Rotterdam tijdens een veiling geboden op de SING ALONG schoenen van Mascolori. Het unieke paar schoenen dat speciaal voor het songfestival is ontworpen bracht € 2.200 op. De opbrengst gaat geheel naar Stichting Méér Muziek in de Klas, de maatschappelijke partner van het Songfestival 2021. Ook Dudok en Rotterdam Partners brachten ieder een cheque mee voor de stichting, wat de totale donatie € 11.500 maakte. Stichting Méér Muziek in de Klas gaat het geld inzetten voor meerdere muziekprojecten voor kinderen in Rotterdam. Een mooi en blijvend aandenken aan het Songfestival dat Rotterdam als Host City heeft mogen organiseren.

SING ALONG Songfestivalschoenen gedoneerd aan Museum Rotterdam
Maarten Reijgersberg, directeur en oprichter van RauwCC bracht het hoogste bod uit op de SING ALONG schoenen. De schoenen van het befaamde Rotterdamse schoenenmerk Mascolori zijn geïnspireerd op het SING ALONG design van studio Vollaerszwart.

Reijgersberg doneerde de schoenen direct aan Museum Rotterdam, als herinnering aan de organisatie van 65e editie van het Eurovisie Songfestival in Host City Rotterdam.Ik zou niet graag in de schoenen van Hugo de Jonge staan”, grapte Reijgersberg. “Daarom doneer ik ze, bij deze, aan Museum Rotterdam. Zodat alle Rotterdammers over tien jaar bij het zien van de schoenen nog eens terugdenken aan dit bijzondere songfestivaljaar. En tegelijkertijd wil ik hiermee de noodzaak van een stadsmuseum onderstrepen.”

 

Dudok en Host City Rotterdam/Rotterdam Partners doen ook duit in het zakje
Dudok ontwikkelde ter gelegenheid van hun 30-jarig bestaan in Rotterdam én omdat het songfestival dit jaar in Rotterdam werd georganiseerd een overheerlijke en kleurrijke SING ALONG cake. Een deel van de opbrengst werd gereserveerd voor Méér Muziek in de Klas. Vandaag overhandigde Robert Wittenberg een cheque ter waarde van € 4.500 aan de stichting.

“Dudok is als Rotterdams patisserie- en horecabedrijf enorm trots op het grote succes van de SING ALONG cake. In het jaar van onze dertigste verjaardag danken wij iedereen die deze Dudok taart heeft gekocht en zo heeft bijgedragen aan structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen, ook in Rotterdam! Een prachtig resultaat van een unieke samenwerking tijdens het Eurovisie Songfestival in Rotterdam”, aldus Wittenberg.

Ook Host City Rotterdam-partner Rotterdam Partners kwam niet met lege handen.
Met de verkoop van de SING ALONG @home pakketten, waarmee Rotterdammers ook thuis het songfestivalfeest konden vieren, werd een bedrag van € 4.800 opgehaald voor het goede doel.

Muziekprojecten in Rotterdam
Projectdirecteur Host City Rotterdam ESF2021, Alice Vlaanderen maakte een snelle rekensom en overhandigde tenslotte de totaalcheque ter waarde van € 11.500,-  aan Jantien Westerveld, directeur van Stichting Méér Muziek in de Klas. Het merendeel van het bedrag wordt gebruikt voor een project in samenwerking met de bibliotheek Rotterdam en de S.K.V.R. om de taalvaardigheid van het opgroeiende kind in Rotterdam te stimuleren door middel van een muzikale voorstelling. Het overige deel van de opbrengst gaat naar een ‘spaarpot’ voor een tweede MuziekSpeeltuin.

Jantien Westerveld: “Wij zijn ontzettend blij met deze prachtige opbrengst. Met het project dat muziek en taalvaardigheid verbindt, brengt het nog meer muziek in het leven van Rotterdamse kinderen. Als maatschappelijke partner van het Songfestival wilden we ook iets blijvends achterlaten voor de kinderen in de stad. Dat is een MuziekSpeeltuin geworden in Crooswijk. En er is een grote wens voor een tweede, zodat er nog meer kinderen plezier aan kunnen beleven en van kunnen leren. Want dat is waar wij als stichting voor staan: muziekonderwijs voor álle kinderen. Dit bedrag brengt die wens een stap dichterbij.”

Veilinghuis Vendu Rotterdam
André Heuvelman was voor de gelegenheid de Veilingmeester.  André is solo-trompettist en createur bijzondere projecten bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest (RPhO) én groot liefhebber van schoenen. In 2020 maakte hij met het RPhO de muziek voor ‘Shine A light’ de uitzending voor het Eurovisie Songfestival. Heuvelman werd geassisteerd door Design specialist en veilingmeester Marcel Brouwer. Vendu Rotterdam bestaat dit jaar 209 jaar en is een van de alleroudste bedrijven van Rotterdam. Het veilinghuis werkte belangeloos mee aan de SING ALONG veiling.