Laatste kans: Scoor nu jouw Rotterdamse gerecyclede Eurovisie Songfestival item in de final sale!

09 maart

Goodies for Goodness, dé legacy webshop van het Songfestival, wordt binnenkort overgedragen. Daarom tot eind maart een final sale van alle gerecycelde items van het Eurovisie Songfestival. Jouw laatste kans om een echt uniek aandenken aan het Rotterdamse megaspektakel te bemachtigen!

Goodies for Goodness
De Rotterdamse Highlight van 2021 was met stip het Eurovisie Songfestival. Het spektakel bracht muziek én kleur naar de stad. De mooiste citydressing, kleurrijke doeken ontworpen door kunstenaarsduo VollaersZwart, versierden Rotterdam. Tijdens de organisatie van het evenement heeft Rotterdam geprobeerd zo eerlijk mogelijk te werken, zoveel mogelijk materiaal te hergebruiken en zo min mogelijk afval te produceren. Dit leidde tot Goodies for Goodness; een webshop waarbij het maken van goodies niet alleen draait om geld verdienen, maar vooral om iets goeds doen voor de stad. Naast het hergebruiken van de stoffen, zijn er ook mensen uit een kwetsbare doelgroep aan het werk gezet. Een prachtige samenwerking tussen Host City Rotterdam, Voor Goed, Talentfabriek 010 en EcoGiving. Powered by Rotterdam. Make it Happen.

€2500 voor Beyond Bars
Goodies for Goodness stopt met de verkoop van Eurovisie Songfestival items, maar eindigt niet. Het bijzondere platform en gedachtegang gaan door via EcoGiving, een bedrijf gespecialiseerd in duurzame promogifts. Om de legacy van dit bijzondere procject te vieren is gisteren €2500 van de Goodies for Goodness opbrengst uitgereikt aan het goede doel van Heilige Boontjes Muziekstudio. Jeroen Koster, producer Beyond Bars, is blij met de schenking. “We zijn dankbaar voor dit mooie bedrag. Muziekstudio Beyond Bars geeft jongeren de ruimte muziek te maken die gaat over de realiteit op straat. Geen grensoverschrijdend en zaligmakende beelden zoals we kennen vanuit de mainstream. Het leven draait niet alleen om spullen, bling en meer geld.”

De kleurrijke picknickkleden, tassen, caps en vlaggenlijnen van het Eurovisie Songfestival kun je nog tot eind maart scoren in de finale sale via goodiesforgoodness.nl. Daarna wordt de webshop gevuld met andere duurzame items!

Overhandiging van de cheque 2500 euro aan Rodney van Heilige Boontjes, door Annemieke Host City, Gemeente Rotterdam, Priscilla van Voorgoed, Jeroen EcoGiving en, Barbara TalentFabriek010 in de Studio Beyond Bars. Foto door: Eric Fecken.