Gefeliciteerd Italië en bedankt Europa for opening up to Rotterdam

23 mei

Fotocredit: Eric Fecken - Iedereen op de foto is vooraf negatief getest op Covid-19

Rotterdam Host City feliciteert Italië met het winnen van het Eurovisie Songfestival 2021. Een historische editie die de geschiedenisboeken in zal gaan. Rotterdammers en partners hebben laten zien dat unieke omstandigheden geen beperking zijn, maar logischerwijs leiden tot een minstens net zo unieke editie van het festival! We hebben laten zien waar verbinding, diversiteit, inclusie en saamhorigheid op z’n Rotterdams toe leiden: een bijzonder evenement voor iedereen, in bijzondere tijden.

 We danken iedereen die zich heeft opengesteld om het feest samen met ons te vieren. Na 100 dagen van aftellen staat de klok op het Museumpark vandaag op OPEN. En open blijft Rotterdam. Voor iedereen die onze stad een warm hard toedraagt en geïnspireerd is geraakt door dit mega event. Hier stopt het niet. Wij zijn klaar voor nieuwe avonturen: Open up to the future!

OPEN

100 dagen geleden opende burgemeester Aboutaleb in bijzijn van de vier presentatoren symbolisch de songfestivalperiode door het zetten van de aftelklok op het Museumpark op 100 days. Daarna zagen we honderden mensen de klok verzetten en telde Rotterdam gezamenlijk af tot de grote finale. Er werden vele activiteiten georganiseerd. We zagen dat de geldende Corona-maatregelen de Rotterdamse veerkracht en creativiteit nog eens extra benadrukte.

Nu, 100 dagen later, danken we iedereen die zich heeft opengesteld voor elkaar en voor Rotterdam. Wethouder Kasmi, Alice Vlaanderen, Dave Geensen, Jolanda Jansen, Renske Satijn en Wilbert Lek wensen namens heel Host City Rotterdam,  Italië heel veel succes en plezier toe bij de organisatie van de 66e editie van het Eurovisie Songfestival.

SING ALONG fashion

De stad was tijdens de songfestivalperiode aangekleed met verschillende kunstprojecten. Eén daarvan was de SING ALONG citydressing van studio VollaersZwart. We zagen het design, geïnspireerd op landenvlaggen en winnende songfestivalliedjes overal terug: op gebouwen, op metrostations, winkels, horeca en op goodies.
Naast de circulaire aankleding van de stad heeft studio Vollaerzwart gezorgd voor SING ALONG fashion. Bekende ontwerpers en Rotterdamse naaiateliers maakten samen een kleurrijke collectie. In de kleding worden de verschillende nationaliteiten van zowel de ontwerpers als de gebruikte vlaggen samengebracht tot een prachtige kleurrijke eenheid. Eerder zagen we al zes designs schitteren in de etalage van de Bijenkorf Rotterdam.