Bijzondere Rotterdamse flightcase met stadsleutels gearriveerd in Turijn.

24 januari

Host City Insignia Exchange

De loting voor de halve finales van het Eurovisie Songfestival 2022 en de uitwisseling van ‘the host city insignia’ tussen de voormalige gaststad Rotterdam en gaststad Turijn vinden plaats op dinsdag 25 januari 2022 om 12.00 uur. De ceremonie vanuit Palazzo Madama, Piazza Castello is via www.raiplay.it live te volgen. De Host City Insignia Exchange is ontstaan in 2007 en uitgegroeid tot een traditie waarbij de burgemeester van de gaststad van dat jaar de Host City Insignia uit handen van de burgemeester van de vorige gaststad ontvangt. Elke gaststad voegt zijn stadssleutel of een ander symbool dat zijn stad vertegenwoordigt, toe aan een sleutelhanger en houdt die sleutelhanger de rest van het jaar op een openbare plaats tentoongesteld. Om deze traditie nog vele jaren voort te zetten liet Rotterdam naast een bijzondere sleutel ook een bijzondere flightcase ontwikkelen. De Rotterdamse flightcase met sleutels is vorige week aangekomen in Turijn.

Foto: Gert-Jan Pos

Via een ontwerpwedstrijd voor studenten van de opleiding Arts & Crafts heeft Rotterdam een prachtige stadsleutel aan de grote traditionele sleutelbos van het Eurovisie Songfestival toegevoegd. Echter werd de sleutelbos steeds groter en lastiger om zonder schade te vervoeren. Host City Rotterdam maakte, passend bij de Rotterdamse circulaire aanpak, een speciale flightcase van gerecycled Citydressing-materialen om de Key Insignia te beschermen tijdens het transport door Europa. Op deze manier kan deze mooie traditie hopelijk nog vele jaren worden voortgezet en hoopt Rotterdam nieuwe gaststeden door heel Europa uit te dagen om ook zo duurzaam en circulair mogelijk invulling te geven het hosten van het Eurovisie Songfestival.

De sleutels kunnen voortaan in deze mooie flightcase vervoerd worden. De sleutels worden goed beschermd door kussens gemaakt van de citydressingmaterialen die de stad Rotterdam sierde tijdens het songfestival in 2021. Wie weet waar de kist de komende jaren allemaal nog terecht gaat komen!