Livestream - Volg ons 24/7

Het Songfestivalseizoen van 2021 is in volle gang en daar wil heel Rotterdam én de wereld van meegenieten. In Rotterdam zijn daarom op verschillende iconische Eurovisie Songfestival plekken webcams geplaatst die 24/7 uitzenden wat daar gebeurt. Bekijk de verschillende livestreams hieronder.

Let’s countdown together

Om samen af te tellen is er een grote klok gebouwd voor het nieuwe, iconische gebouw, Depot Boijmans Van Beuningen. De klok wordt dagelijks handmatig verzet. Op sommige dagen door een speciale gast. Hoe de Songfestivalorganisatie de dagen tot aan de finale bij de klok precies markeert blijft nog even een verrassing. De organisatie roept alle fans op om mee te tellen via Instagram met de hastags #100DaysToEurovision, #100DaysToOpenUp, #LetsCountDownTogether #OpenUp #ESF2021 #ESC2021 #Eurovision #Songfestival #rotterdammakeithappen of #rotterdam #makeithappen

Het aftellen van de klok is tot de finale op 22 mei Songfestival te volgen via de onderstaande webcam en via Instagram @openuptordam, @songfestival.avrotros

KPN Led Wall & Erasmusbrug

Ook bekende Rotterdamse iconen vieren het Songfestival mee. In de periode van 14 t/m 22 mei 2021 zal de Erasmusbrug meerdere keren worden verlicht ter ere van het Eurovisie Songfestival. Ook de bekende KPN Led Wall, op het gebouw de Link, zal artwork tonen dat in het teken van het evenement staat.

'The Splash' Annie M.G. Smidtplein

Met het gloednieuwe concept The Shape of Rotterdam geeft creatief bureau Arttenders een multifunctionele invulling aan de buitenruimte. Op het Annie M.G. Schmidtplein in het Hart van Zuid wordt een shape genaamd The Splash gerealiseerd. Dit kunstobject kan tevens dienst doen als podium voor het Rotterdamse Stadsprogramma. Het ontwerp is tot stand gekomen met de bewoners en ondernemers rond het plein, de ontwikkelaars van Hart van Zuid en de gemeente Rotterdam, samen met Arttenders en de Rotterdamse kunstenaar Cindy Bakker.

#UniteWithLight OSRAM

OSRAM, official lighting partner van het Eurovisie Song Festival, zal Rotterdam verlichten tijdens de live shows. Ook het Stadhuis van Rotterdam, een van de mooiste gebouwen van de stad, zal schitteren in felle kleuren. In welke kleur het Stadhuis verlicht zal worden, wordt bepaald door kijkers via het OSRAM Instagram-kanaal. Iedereen kan tijdens de twee halve finales en de finale waardering geven voor de artiesten . De schaal loopt van één tot twaalf. De gemiddelde waarde van alle stemmen levert de eindscore op en daarmee de kleur waarin het stadhuis verlicht zal worden. De resultaten zullen direct zichtbaar zijn in de stad en via de webcam over de hele wereld.