Vervoer naar Eurovisie Songfestival Rotterdam

How to get there

Vervoer naar Eurovisie Songfestival

Het vervoer naar het Eurovisie Songfestival in Rotterdam is uitstekend. De stad is bereikbaar met de trein, bus, auto, boot of vliegtuig.

Reis je met het openbaar vervoer naar het Songfestival? Ga dan goed voorbereid op pad en plan je heen- én terugreis via de reisplanner. Kijk voor meer informatie over reizen met de trein op www.ns.nl/eurovisie-songfestival en over het openbaar vervoer in Rotterdam op www.ret.nl/esf.

Rotterdam heeft prima openbaar vervoer, verzorgd door de RET. Je kunt echt overal komen met de bus, tram en metro. Het vervoer naar het Eurovisie Songfestival en in de stad is dan ook uitstekend. Hieronder lees je op welke manier jij op de juiste plekken komt.

Metro
Met de metro reis je makkelijk binnen en net buiten Rotterdam. Er zijn vijf lijnen, elk met een eigen letter (A-E) en kleur. Station Beurs is het grootste knooppunt, hier kruisen alle lijnen zich. Lijn E (RandstadRail) verbindt Rotterdam met Den Haag. Lijn B verbindt Nesselande met Hoek van Holland Haven.

Tram
Tramlijnen 4, 7, 8, 20, 21, 23, 24 en 25 rijden door het centrum. Alle trams komen samen op Centraal Station, dus dat is het ideale punt om op de tram te stappen.

Bus
De RET heeft verschillende buslijnen. Die verbinden het centrum met alle wijken en de regio Rotterdam. Kijk dus op de RET website voor informatie over routes en haltes.

OV-chipkaart
Voor het reizen met het OV heb je een geldige OV-chipkaart nodig of de app RET Barcode. Daarmee kun je via je telefoon een mobiel ticket voor bus, tram en metro in het RET vervoersgebied aanvragen. Met deze app kun je niet op saldo reizen en koop je de (duurdere) dag- of 2 uur kaart.

Coronamaatregelen vervoer Eurovisie Songfestival
Vanwege corona gelden er maatregelen in het openbaar vervoer. Wil je hier meer over weten? Houd dan het nieuws op deze website in de gaten of ga naar de RET-website.